Päivitetty 2.10.2023
Uutta Sisu 2.13
- Opintokalenteriin pääsee ilman opintosuunnitelmaa
- Havaittu bugi: Jos on luotu toistuva oma merkintä ja avataan muokkaus-tila, niin toistuvuus häviää. Muokkausnäkymässä ne pitää antaa uudestaan. Myös eiku ja poista toimivat erikoisesti.
Käyttöliittymä: Opiskelija
Rooli: Opiskelija
Välilehti: Opintokalenteri
Opintokalenteri
Opintokalenterissa opiskelija voi suunnitella ennen ilmoittautumista lukujärjestyksensä.
Suositeltava tapa on malliajoittaa (ja tarvittaessa muokata ko. ajoitusta ja/tai lisätä ajoitukseen ne opintojaksot, joille ei ole malliaikaa (esim. sivuaine- ja valinnaiset opinnot)). Kun ajoitus on tehty, voi opiskelija opintokalenterissa välilehdellä toteutus valitsematta valita seuraavan periodin opintojaksoista suoritustavan (jos ei ole valittu aiemmin/oletuksena) ja toteutukset. Kun kaikki toteutukset, joille opiskelija haluaisi osallistua, on valittu, niin voi siirtyä välilehdelle ilmoittautuminen ja toteutukset ja sommitella toteutusten operusryhmät kalenteriin.
Ks. tarkemmin: Opintosuunnitelma ja opintojen ohjaus#OpintojensuunnittelunideaSisussa.
Lisäksin kalenteriin voi tehdä omia merkintöjä.
Opintokalenterin tarkastelu
Opintokalenteriin pääsee ilman opintosuunnitelmaa.
Jos opiskelijalla on opintosuunnitelmia, niin opintokalenterissa näytetään viimeksi muokatun opintosuunnitelman tiedot (esim. opintojakson versio ja suoritustapavalinnat, jos ilmoittautumista ei ole/opintojaksosta ei ole valittu toteutusta). Sen, mikä opintosuunnitelma opintokalenterin taustalla vaikuttaa, voi tarkastaa välilehdellä toteutus valitsematta. Siellä voi myös alasvetovalikosta vaihtaa opintosuunnitelman.
Jos opiskelija on valinnut toteutuksia kalenteriin tai hänellä on ilmoittautuminen, näytetään opintojaksosta se versio, johon ilmoittautuminen on liitetty / jonka suoritustapamatriisista opiskelija on valinnut toteutuksen.
Avoimen suoritusoikeuden ostaneelle opiskelijalle näytetään opintojaksosta ostettu versio.
Oletuksena näytetään viikkonäkymässä kuluva viikko. Tarkastelunäkymäksi voi vaihtaa kuukauden.
Oletuksena oikeassa sivupaneelissa on auki välilehti ilmoittautuminen ja toteutukset, joissa oletuksena kaikki rajaukset ovat päällä.
Opintokalenteria voi selata ajassa eteen ja taaksepäin.
Opintokalenterissa näytetään
- kaikki toteutukset, joihin liittyy ilmoittautuminen sekä
- a) kaikki toteutukset, jotka opiskelija on valinnut suoritustapamatriisista
b) avoimen suoritusoikeuden ostaneelle opiskelijalle näytetään ilmoittautumissivulla opintojaksosta aukeavasta modaalista valitut toteutukset
(ts. toteutus on valittu, mutta ilmoittautumista ei ole tehty)
Opintokalenterissa näytetään toteutuksen opetustapahtumat silloin, jos
- sillä on aikatiedot JA
- se on valintajoukossa pakollinen TAI
- opiskelija on valinnut opintokalenterissa vaihtoehtoisista opetusryhmän kalenteriin (näytä tilaisuudet kalenterissa) silloin kun opetusryhmä ei ole pakollinen TAI
- opiskelija valitsee ilmoittautumismodaalissa opetusryhmän
Lisäksi opiskelija voi valita opintokalenteriin opetusryhmiä ja esim. suunnitella lukujärjestystään ennen kuin ilmoittautuu.
Siirtämällä hiiren opetustapahtuman päälle näkee opetustapahtuman tarkemmat tiedot (tapahtuma on peruttu, tapahtuman kellonaika, opetuspaikka, opettaja, toteutuksen pitkä nimi, valintajoukon nimi, opetusryhmän nimi, mahdolliset tapahtuman lisätiedot).
Opetustapahtumaa klikkaamalla saa auki "avaa opintojaksoesite" -toiminnon, josta aukeaa opintojaksoesite kyseisen toteutuksen kohdalle välilehdellä suoritustavat.
Ks. myös:
Oma merkintä
Kalenteriin voi lisätä myös yksittäisiä tai toistuvia omia merkintöjä valitsemalla lisää oma merkintä.
Merkinnälle pitää antaa aihe (kenttä kirjoita merkintäsi tähän). Alkamisajaksi Sisu alustaa kuluvan päivän ja kellonajan ja päättymisajaksi kuluvan päivän ja 60 minuuttia myöhemmän ajan.
Jos merkinnästä haluaa tehdä toistuvan, pitää sen keston olla alle 24 h.
Toistuvasta merkinnästä voi poistaa yksittäisiä kertoja.
Havaittu bugi: Jos on luotu toistuva oma merkintä ja avataan muokkaus-tila, niin toistuvuus häviää. Muokkausnäkymässä ne pitää antaa uudestaan. Myös eiku ja poista toimivat erikoisesti.
Kalenterin jakaminen toiseen kalenteriin
Kalenterin voi importata toiseen kalenteriohjelmaan valitsemalla vie toiseen kalenteriin.
Toiminto avaa modaalin, josta voi kopioida kalenterin linkin, jonka voi sitten kopioida toiseen kalenteriin.
Kalenterin synkronointi tapahtuu ulkoisen kalenterin ehtojen mukaisesti.