Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 10 Next »

Päivitetty Sisu 2.12

Omien opiskelijoiden verkosto-oikeuksien hallinta

Käyttöliittymä: Hallinto
Sijainti: Opiskelijat
Välilehti: Opiskelijan tiedot → Opiskeluoikeudet

Opiskelijan opiskeluoikeuden pitää sisältää voimassaoleva verkosto-oikeus ristiinopiskeluverkostoon, jotta hän voi ilmoittautua toisen korkeakoulun verkostolle tarjoamaan opetukseen. Palveluhenkilö voi hallita käsin oman korkeakoulunsa opiskeluoikeuksiin sisältyviä verkosto-oikeuksia. Verkosto-oikeuksia voi syntyä myös automaattisesti pääkäyttäjän hallitsemien verkostojen kohderyhmäasetusten perusteella.
Kts. Pääkäyttäjätoiminnot /wiki/spaces/FUNIDATASIS/pages/1118049 (vaatii kirjautumisen)

Verkosto-oikeus lisätään opiskeluoikeuden tiedoissa. 

+ Lisää verkosto-painikkeesta aukeaa Opiskeluoikeuteen sisällytettävä verkosto-oikeus -modaali. Modaalissa valitaan ensin ristiinopiskeluverkosto, jolle verkosto-oikeus lisätään. Kun ristiinopiskeluverkosto on valittu, modaalissa näytetään opiskelijan opiskeluoikeuden sekä organisaation verkostoon kuulumisen voimassaoloajat. Verkosto-oikeudelle voi halutessaan lisätä rajatun voimassaoloajan. Voimassaolon on osuttava opiskeluoikeuden voimassaoloajalle sekä organisaation verkostoon kuulumisen voimassaoloajalle.

Jos rajattua voimassaoloaikaa ei lisätä, verkosto-oikeuden katsotaan olevan voimassa niin kauan, kun opiskeluoikeus on voimassa, verkosto on voimassa ja organisaation kuuluminen verkostoon on voimassa.


Verkosto-oikeus avautuu modaaliin muokattavaksi kynä-kuvakkeesta. Kaikkia tietoja pystyy muokkaamaan.

Verkosto-oikeuden voi poistaa roskakori-kuvakkeesta. 

Kaikista verkosto-oikeuksien käsin muokkauksista syntyy uusi opiskeluoikeuden muutosversio.

Jos verkosto-oikeus on syntynyt verkoston kohderyhmäasetusten perusteella automaattisesti, sitä ei voi käyttöliittymässä käsin muokata.

Jos verkosto-oikeuden voimassaolon kohdalla on "-" se tarkoittaa, että verkosto-oikeus ei ole ollut lainkaan voimassa. Tilanne voi syntyä, jos kohderyhmäasetuksia muokataan saman päivän aikana niin, että verkosto-oikeus sekä syntyy että päätetään automaattisesti samana päivänä. Kokonaan tyhjä tieto tarkoittaa, että voimassaoloaikaa ei ole rajattu.





Ristiinopiskeluilmoittautumisten tarkastelu

Käyttöliittymä: Hallinto
Sijainti: Opiskelijat
Välilehti: Opiskelijan tiedot → Ilmoittautumiset

Ristiinopiskeluilmoittautumiset näkyvät normaalisti muiden opiskelijan ilmoittautumisten seassa. Mikäli kyseessä on ristiinopiskeluilmoittautuminen, sillä on jokin RIPA-siirron tila.

Kotikorkeakoulun puolella RIPA-siirron mahdolliset tilat ovat:

  • Ei ole lähetetty ristiinopiskelupalveluun: ilmoittautumista ei ole lähetetty ristiinopiskelupalveluun. Tähän tilaan ei normaalisti törmää. Jossain virhe-/ruuhkatilanteessa mahdollista. 
  • Lähetetty ristiinopiskelupalveluun: ilmoittautuminen on lähetetty RIPAan.
  • Hylätty ristiinopiskelupalvelussa: RIPA on hylännyt ilmoittautumisen epävalidina ja ei ole lähettänyt sitä eteenpäin kohdekorkeakouluun.
  • Vastaanotettu kohdekorkeakoulussa: ilmoittautuminen on siirretty onnistuneesti kohdekorkeakouluun
  • Hylätty kohdekorkeakoulussa: ilmoittautuminen on siirretty onnistuneesti kohdekorkeakouluun. Kohdekorkeakoulu on hylännyt ilmoittautumisen.

Ristiinopiskeluilmoittautuminen voi normaalien ilmoittautumisen tilojen lisäksi olla tilassa:

  • Odottaa kohdekorkeakoulun käsittelyä: ilmoittautuminen on vastaanotettu kohdekorkeakouluun, mutta kohdekorkeakoulu ei pysty antamaan arviota ilmoittautumisen onnistumisesta
  • Epäonnistunut: Ilmoittautuminen ei ole mennyt perille kohdekorkeakouluun. Joko RIPA tai kohdekorkeakoulu on palauttanut virheen.

Mahdollisia syitä ilmoittautumisen epäonnistumiseen, kun RIPA-siirron tila on Hylätty ristiinopiskelupalvelussa:

  • Opiskelija on valinnut liikaa sopivia ryhmiä.
    • RIPAn tiedonsiirroissa käytettävä tietomalli ei tue Sisun mukaista useamman sopivan ryhmän ilmoittamista. Siksi toteutukselle ilmoittautuessa tulee valita vain se määrä ryhmiä sopivaksi/ensisijaiseksi, mikä valintajoukossa on sallittu. Sisu 2.12 versiossa ei ole estetty ylimääräisten ryhmien valintaa sopivaksi. 
    • RIPA tukee vain kahden tyyppistä määrittelyä ilmoittautumisen ryhmävalinnoissa: valintajoukosta on valittava tasan 1 ryhmä tai valintajoukosta valittava vapaavalintainen määrä ryhmiä. RIPAn kautta ei pysty välittämään tietoa, että opiskelijan tulisi valita valintajoukosta esim. 2 ryhmää. Jos kohdekorkeakoulu käyttää Sisua, tieto on kuitenkin valmiiksi Sisussa ja näytetään valintajoukon ohjetekstissä.
    • Opiskelija voi korjata tilanteen itse perumalla ilmoittautumisen, valitsemalla oikean määrän sopivia ryhmiä ja ilmoittautumalla uudestaan.
  • Opintojakson tai toteutuksen tiedot ovat puutteelliset RIPA-palvelussa.
    • Jos opintojakso liitetään verkostoon vasta toteutuksen jälkeen, tiedot jäävät RIPA-palvelussa puutteelliseksi ja RIPA ei salli ilmoittautumista. 
    • Hallintohenkilö voi korjata tilanteen muokkaamalla toteutuksella jotain tietoa, jolloin tiedot päivittyvät myös RIPA-palvelussa, jonka jälkeen opiskelija voi ilmoittautua uudestaan.

Mahdollisia syitä ilmoittautumisen epäonnistumiseen, kun RIPA-siirron tila on Hylätty kohdekorkeakoulussa:

  • Opiskelijan tunnistetiedoissa on puutteita ja hän jää kiinni kaksoishenkilötarkistukseen.
    • Kotikorkeakoulun hallintohenkilön tulee täydentään opiskelijan henkilötiedot ja ilmoittautumista voidaan yrittää uudestaan
  • Kohdekorkeakoulun verkostoasetuksissa puutteita, jolloin opiskeluoikeutta ei pystytä muodostamaan kohdekorkeakouluun.
    • Korjattava kohdekorkeakoulun verkostoasetukset


  • No labels