Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Opintokokonaisuuksien rajaustekijät

Hyväksynnän tila -rajausehto kuvaa opinnon tilaa opetussuunnitelmatyössä eli missä vaiheessa opetussuunnitelmaprosessia kyseinen opintokokonaisuus on. Tilavaihtoehdot ovat luonnos, valmis hyväksyttäväksi, ei hyväksytty ja hyväksytty. Tätä rajaustekijää käytettäessä kannattaa huomioida, ettei tee ristiriitaisia valintoja tekninen tila-rajaustekijän kanssa.

...

Kannattaa myös huomioida, että muissa koulutuksissa voi olla hyvin saman nimisiä opintokokonaisuuksia, joten ne kannattaa nimetä riittävän kuvaavasti: perusopinnot vs. perusopinnot kasvatustieteen kandidaatin tutkinnossa.

Kenttään tutkintotodistukselle tulostuva nimi voidaan antaa kieliversioina tutkinnon nimi niin kuin sen halutaan tulostuvan tutkintotodistukselle ja tutkintotodistuksen käännöksille.

Jos kentässä tutkintotodistukselle tulostuva nimi ei ole arvoa, tulostetaan opintokokonaisuuden nimi-kentän arvo niin kuten aiemminkin. Jos tulosteen kielellä ei ole arvoa, niin fallbackataan muista kentistä: Jos arvo puuttuu sv- tai en-kentästä, arvo otetaan fi-kentästä. Jos arvo puuttuu fi-kentästä, arvo otetaan ensisijaisesti en-kentästä.

Oletuksena tulostetaan:

fi: kenttä nimi pienellä alkukirjaimella (esim. pääaineena muotoilu)

sv: kenttä nimi pienellä alkukirjaimella (esim. huvudämnet design)

en: kenttä nimi isolla alkukirjaimella (esim. with Design as the major)

Oletuksena tulostetaan näin:

Kenttä on kaikilla opintokokonaisuuksilla, vaikka ne eivät olisikaan tarkentavia valintoja.

Koodi (code) on organisaation sisällä uniikki tunniste. Maksimimerkkimäärä on 100 merkkiä. Kenttään voi syöttää mitä tahansa merkkejä. Kullakin opintokokonaisuudella on oma yksilöllinen koodi. Tarvittaessa koodia voidaan muuttaa saman opintokokonaisuuden eri versioille. Kuitenkaan samaa koodia ei voi käyttää opintokokonaisuudessa, jossa on eri GroupId.

...

Yksi opintokokonaisuuden versio voi liittyä useampaan opetussuunnitelmakauteen (esim. ops-kausiin 2018-2019 ja 2019-2020). Opetussuunnitelmakaudella voi olla vain yksi versio (esim. ops-kaudella 2019-2020 voi olla vain yksi versio). Opintokokonaisuudesta voi kuitenkin olla yhtä aikaa voimassa useita versioita.

Anchor
Uusi versio vai uusi opintokokonaisuus
Uusi versio vai uusi opintokokonaisuus
Uusi versio vai uusi opintokokonaisuus

Kun osaamistavoite muuttuu, niin tulisi tehdä uusi opintokokonaisuus. Versioissa osaamistavoite on sama eli riippumatta siitä, minkä version opiskelija suorittaa, opiskelee hän saman osaamisen. Jos osaaminen muuttuu, on syytä luoda kokonaan uusi opintokokonaisuus ja tarvittaessa päättää vanha.

...

Hyväksyttävät opintokokonaisuudet voi hyväksyä painamalla jatka ja vahvista. Kun toiminto on valmis, tulee yläpalkkiin vihreällä pohjalla ilmoitus, kuinka monta opintokokonaisuutta hyväksyttiin ja punaisella pohjalla, kuinka monen hyväksyntä ei onnistunut.

Vastuuhenkilöroolin päättäminen

...


Käyttöoikeudet

Hyväksyttyjen opintokokonaisuuksien muokkaaja

...

Jos osaa toiminnoista ei ole mahdollista suorittaa, näytetään tästä huomautus, josta voi avata näytä virheelliset rivit.

Image Modified

Avautuvassa modaalissa listataan ne opintokonaisuudet, joille toiminto ei onnistu ja syy.

...

  • puuttuvat käyttööikeudet
    • jos ops-suunnittelijan käyttöoikeudella yrittää muuttaa hyväksyttyjen opintokokonaisuuksien vastuuhenkilötietoja 
  • valittua henkilöä ei ole valitussa roolissa
  • Voimassaoloa yritetään päättää menneisyyteen siten, että voimassaolon loppuajasta tulisi alkuaikaa pienempi

Image Modified

Image Modified

Onnistuneesta päivityksestä näytetään notifikaatio.

...